Dj Illyana Elämyspuisto Oulu 2013_kuva Tomi Hurskainen
Elämyspuisto Oulu 2013 / Kuva: Tomi Hurskainen

When KIKS was born in 2003, it had the same principles as it has today: respecting the human, nature and good kiks. KIKS products are made of upcycled and leftover materials focusing on sustainability, comfort, and functional, genderfree, timeless yet distinctive design. We favor small series and made-to-order products, thus avoiding big stocks and excess production. All our products are designed and hand-made in Oulu, Finland and they have the official Design From Finland and the Key Flag certificates.

KIKS also invites you to take part of the design process by offering the chance to customize the garments with your own preferences.

KIKS actively supports new urban culture by taking part and organizing events, clubs, shows and other happenings. We’re also happy to do styling and costume design for different kind of projects: ad shoots, shows, music videos… Feel free to ask!

Founder & designer Katja Iljana / +358 44 5585275 / kiks(at)kiks.fi

KIKS facebook / KIKS instagram

///

Kun KIKS syntyi vuonna 2003, sillä oli samat periaatteet kuin tänäänkin: kunnioittaen luontoa, ihmistä ja hyviä kiksejä. KIKS-tuotteet tehdään käsityönä kierrätys- ja ylijäämämateriaalista pyrkien mukavuuteen, monikäyttöisyyteen ja erottuvuuteen. Suosimme pieniä sarjoja ja tilaustuotteita ja vältämme näin varastoja ja turhan tavaran tuottamista. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Oulussa 100% reilusti ja rakkaudella ja niillä on viralliset Design From Finland ja Avainlippu -merkit

KIKS kutsuu myös sinut osalliseksi suunnitteluprosessiin: muokkaamme mallistojemme tuotteita sinun tarpeidesi, kokosi ja makusi mukaiseksi.

KIKS osallistuu aktiivisesti kaupunkikulttuurin luomiseen tapahtumien ja klubien järjestämisen ja erilaisten yhteistyöprojektien muodossa. Teemme myös stailausta ja puvustusta esim. mainoskuvauksiin, näytöksiin ja musavideoihin. Kysy lisää!

Perustaja, vaatesuunnittelija Katja Iljana / +358 44 5585275 / kiks(at)kiks.fi

KIKS facebook  / KIKS instagram

///

Avainlippu_DDF_small